7 gode  tips til at undgå madspild og spare på husholdningsbudgettet

7 gode tips til at undgå madspild og spare på husholdningsbudgettet

Ud over vores boligbudget er madbudgettet nok den største udgiftspost i langt de fleste familier. For selv om der skal tag over hovedet og tøj på kroppen, så skal der også mad på bordet. Og Danmark er et af de lande i Europa, hvor fødevarerne er blandt de dyreste.

Det gælder derfor om at handle ind med sund fornuft. Ikke købe mere end der er behov for. Og frem for alt, sørge for at lave passende portioner, så madspild minimeres. For det er ikke alene spild af god mad. Det koster også både kroner og ører, at smide mad ud. I gennemsnit smider danskerne 47 kilo mad ud om året. For en familie på 4 svarer det til mad for 7.200 kroner om året!  

Vind penge mad på bordet 

Det er mange penge, som du naturligvis kan forsøge at vinde igen. For eksempel ved at deltage i diverse konkurrencer på nettet, hvor du kan vinde attraktive pengepræmier. Men af hensyn til både miljøet og de kommende generationer kan man også forsøge at minimere madspildet. Og dermed spare en del på husholdningsbudgettet. Blot ved at følge nogle simple tips.  

5 tips til mindre madspild 

1. Planlæg dine indkøb hjemmefra med en indkøbsseddel og køb kun det, der står på den 

2. Lad aldrig større portioner end I kan spise – og server dem gerne på mindre tallerkener. 

3. Vælg kvalitet frem for kvantitet og undgå mængderabatter, der får os til at købe mere end vi har brug for.  

4. Sørg for at opbevare maden korrekt i køleskabet og lægge det der er muligt i fryseren, hvis det er ved at blive for gammelt. 

6. Lær at lave mad af rester – se det som en udfordring og kald det gerne ”reste tapas” for at gøre det lidt mere eksklusivt.  

7. Tjek fryseren mindst en gang om måneden for at se, om der er noget der skal spises snart.  

Skulle det være et gavekort til supermarkedet?  

Konserves er en af de måder man også kan være med til at minimere madspild på. For konservesholder – om ikke i 100 år – så i hvert fald længe. Og det kan være rart lige at have en dåse flåede tomater til pastaen, en dåse tun til madpakken eller en dåse gode ansjoser til lidt taps fredag aften. Spil og vind eventuelt om et af de gavekort der fra tid til anden er på en række af de forskellige sider med sjove og gode spil. Så er der til konserves til de næste mange generationer!