Gode tips til at spare penge

Gode tips til at spare penge

Økonomi og budgetter er ikke emner, som man automatisk ved en masse om medmindre man har givet sig til at lære det. Det er heller ikke et fag vi lærer om i skolen på samme måde som man lærer matematik. Derfor er der mange unge der får svært ved at navigere i deres økonomi og som senere hen som voksne kan ende i større økonomiske kvaler. 

Vil du også gerne spare penge, men har svært ved at overskue hvordan det kan gøres? Så får du her nogle tips til hvordan du bedre kan holde styr på økonomien inden du begynder at tænke på at tage et lån

Har du brug for det? 

For nogen handler det om, at man har et overforbrug som er svært at skære ned på, f.eks. hvis man har dyr hobby man er glad for. Derfor kan det være nyttigt først at spørge sig selv om man reelt har brug for dét man har tænkt sig at købe. Er det en god længere-sigtet investering? Er det noget det noget der vil gøre dit liv nemmere? Eller er det en anden version af noget du i forvejen har? For så kan det være at købet burde genovervejes. 

Betal med kontanter 

Kender du også dét, at det kan være svært at overskue det præcise beløb, man har på kontoen fordi du altid betaler med kortet? Det kan gøre mindre ondt at betale med kort, fordi det er et beløb der automatisk bliver trukket – derfor kan det være en hjælp at betale med kontanter i stedet. Læg et budget og så brug kontanter i stedet Det gør det mere håndgribeligt og du kan bedre overskue hvor meget af budgettet du har tilbage, som du må bruge af resten af måneden. 

Find det billigste lån 

Nogle gange rækker pengene ikke, uanset hvor god man er til at lægge budget og skære ned på forbruget. Hvis tilværelsen virkelig begynder at føles uudholdelig fordi man ikke har midler til at dække det mest nødvendige, så kan det være en mulighed at tage et billigt lån. Brug din sunde fornuft når det kommer til lån og vurdér selv behovet ift. din situation. Du kan læse mere om samlelån på https://www.lendo.dk/samlelaan.