Sådan undgår man et dyrt lån

Sådan undgår man et dyrt lån

Lær hvordan du gennemskuer det med småt og finder det billigste kviklån. Vi guider dig til, hvad du skal holde øje med, når du sammenligner lån, så du undgår at ende med et dyrt lån.

De fleste kender nok situationen, hvor man står og mangler penge på lommen til at finansiere en større udgift. Hvis man overvejer lån, er det altid en god idé at sætte sig godt ind i de forskellige låntyper. Det kan du gøre på en guide til kviklån. Her får du al den vigtigste information, som klæder dig på at tegne det lån, som er billigste for dig.

Der er nogle ting, man skal holde godt øje med, inden man tegner et lån. Derfor har vi skrevet denne guide, så du kan få styr på nogle af de helt essentielle faldgruber, så du ved, hvornår du skal passe på, når du tegner et kviklån.

Skab et overblik over, hvad du kan betale tilbage hver måned

Nøglen til ethvert godt lån er at skabe sig et overblik, hvor meget plads man har i sin økonomi, inden man indlægger en ny månedlig udgift. Det er altid bedre at være ærlig om, hvad man har mulighed har for at betale hver måned, end at håbe på, at man kan få råd til at tilbagebetale et større afdrag.

Det kan godt være, at den samlede pris på ens lån bliver lavere, hvis man kan afdrage 900 kroner om måneden, men det gælder kun, hvis du overholder dine terminer. Hvis du ved, at der ikke er særlig meget luft i din økonomi, er det bedre at tegne et længerevarende lån med mindre månedlige afdrag, hvor man er sikker på, at man kan betale sine afdrag.

Sammenlign altid forskellige lån

Det er ikke altid, at man er forberedt på at skulle låne penge, når man har brug for et kviklån. Det kan være, at ens køleskab er gået i stykker, eller man har fået en ekstra stor tandlægeregning. Alligevel er det vigtigt at holde øje med, hvilke andre lånemuligheder, som er tilgængelige, inden man tegner et lån.

På en online låneguide kan man sammenligne forskellige lån og finde ud af, hvad der bedst kan betale sig for dig. Her indtaster man, hvad man vil låne over hvor lang tid. Så kan man sammenligne, hvad det kommer til at koste hos de forskellige udbydere.

Hold øje med renter, løbetid og ÅOP

Hvilket lån, som er billigst, handler tit om, hvor mange penge man vil låne, og hvor hurtigt man vil betale dem tilbage. Derfor er det en god idé at udregne de samlede udgifter, hvor man indregner både renter, løbetid, ÅOP og andre udgifter. Nogle lån er nemlig specielt designet til, at man hurtigt betaler lånet tilbage – til gengæld er renten på måned lidt højere. Andre lån er indrettet efter lange tilbagebetalingsperiode, hvor renten til gengæld er lavere.

Det er også en god idé at holde øje med ÅOP, som betyder årlige omkostninger i procent. Her er alle låneudgifterne regnet sammen og opgjort som en procentsats for, hvor meget ens lån kommer til at koste.