Sådan dyrker du effektiv hjemmetræning

Sådan dyrker du effektiv hjemmetræning

2020 har været året, hvor mange af os har stiftet bekendtskab med hjemmearbejde. Men arbejdet er ikke det eneste som er flyttet med hjem, også træningsstudie er for mange, flyttet hjem i privaten. Her får du gode råd til, hvordan du får effektiv og sjov hjemmetræning.

Variation giver motivation

Er du også en af dem, der har fået et par ekstra Corona-kilo at slæbe rundt på? Der er ingen grund til at fortvivle, det er nemlig fuldt muligt at gøre noget ved det. Hvis ikke du allerede har gjort det, så kan du nemlig etablere et træningsstudie hjemme i din egen stue. Det eneste du har brug for, for at komme i gang, er en yogamåtte, et par håndvægte og en træningselastik.

I starten handler det mest af alt, om at komme i gang med nogle gode vaner og rutiner. Det tager faktisk ikke lang tid før hjemmetræningen bliver en naturlig del af hverdagen, og noget man slet ikke kan undvære. Der findes også masser af online træningsvideoer, som du kan dykke ned i. Der er også muligt at komme på online træningshold, hvis du bliver motiveret af at træne sammen med andre.

Variation i træningen, er også vigtigt, for ikke at kede sig i den samme rutine dag efter dag. Hvis du har lyst til en sjov og spændende træningsform, så skal du investere i en indendørs hometrainer. En hometrainer er en hjemmetræner til cykel, som gør at du kan simulere en cykeltur. Specielt her i vintersæsonen, så er det den perfekte træningsform. Du kan også tilkoble din homtrainer digitalt, og få lov til at cykle berømte landevejsstrækninger. Hvad med en etape fra Tour de France?

Yoga til hjemme brug

Cykling og løb, kombineret med styrketræning, er gode træningsformer til dit hjemlige træningsstudie. En anden motionsform, som er blevet meget populær, også derhjemme, er yoga. Yoga har den fordel at det ikke er en udstyrs afhængig sportsgren, du kan derfor dyrke yoga, hvor som helst, når som helst.

En anden fordel, er at du hurtig vil mærke resultater, både i form af en stærkere krop, men også med en større ro på det mentale plan. Yoga er nemlig med til at skabe overskud og energi, samtidig som det er en træningsform som giver nervesystemet ro på. Når yoga kan dyrkes af alle, uanset alder og kropsform, så er det for mange den ultimative træningsform. Du kan finde masser af gode yoga videoer online, sådan at du kan komme i gang med at dyrke yoga allerede i dag.