You are currently viewing Brug din seksualitet til at styrke dit mentale helbred

Brug din seksualitet til at styrke dit mentale helbred

 

Hvem sagde, at det skulle være kedeligt og alvorligt at styrke dit mentale – og fysiske – helbred? Faktisk kan du bruge din seksualitet og sanselighed til at nå i mål. Det er en sjov og fornøjelig måde at gøre noget godt for dig selv på. 

 

Det kan hurtigt lyde som en tung affære at optimere din mentale sundhed. Men der er ikke nogen, der siger, at du ikke kan nyde processen. I din krop og sensualitet ligger der mange nøgler til at forbedre humør, overskud og livsglæde. 

Lykkestoffer og connection

Der er flere fordele ved at hoppe i dynerne alene eller sammen med andre. En god, sanselig oplevelse får din hjerne og krop til at udskille lykkestoffer, så du bliver glad og afslappet. Samtidig opbygger du også connection til dig selv og/eller din partner. 

 

Du lærer dine egne og/eller din partners grænser og behov at kende, hvilket kan bidrage til bedre kommunikation og generelt bedre relationer. Det kan selvsagt gøre en positiv forskel for dit mentale helbred, og så er det jo også bare en behagelig oplevelse. 

Fordele for dit fysiske helbred

Det er ikke kun på den mentale front, at en velfungerende seksualitet kan være en fordel. Det kan nemlig også være gavnligt for dit fysiske helbred. Eksempelvis kan de sanselige oplevelser styrke immunforsvaret, og så er det som regel også en god workout. 

 

Du kan altså både modvirke forkølelser og få forbrændt nogle kalorier ved at udfolde din seksualitet. Det er på én gang sjovt og smart, en vaskeægte win-win. 

Alene eller sammen med andre 

Du kan udforske, udfolde og udnytte din seksualitet på bedste vis både alene og sammen med andre. Selvom du ikke har en partner, er du bestemt ikke udelukket fra sanselige og sensuelle oplevelser. Tværtimod kan det være en god mulighed for at lære dig selv og din krop bedre at kende. 

 

Det er ikke bare godt for dig, men kan også være en god forberedelse, hvis du gerne vil have en partner på et tidspunkt. Her er det nemlig en stor fordel at kende sig selv, sine lyster, grænser og behov, så man effektivt kan kommunikere dem.

Mange muligheder for at møde nye mennesker

Det kan også være, at du leder efter nogen, der kan gøre dig selskab i det bløde hjørne. I dag findes der heldigvis tonsvis af muligheder for at connecte og møde nye mennesker. Ja, det har nok i virkeligheden aldrig været nemmere at komme i kontakt med potentielle romantiske emner. Du behøver ikke at liste rundt som katten om den varme grød, men kan hurtigt finde dét, du er interesseret i. Det kunne for eksempel være sexdating, som er ret udbredt i dag.