You are currently viewing Danskerne er vilde med anmeldelser!

Danskerne er vilde med anmeldelser!

Cirka haldelen af alle danskere tjekker anmeldelser online inden de køber en vare. Derimod er det kun godt 3 ud af 10, der selv lægger anmeldelser ud af ting de har købt. Vi vil med andre ord gerne vide mere om den eller de varer vi har udset os. Og det gælder i særdeleshed tekniske og elektriske produkter, samt dyrere produkter. For det er kun ganske sjældent at vi klikker os forbi anmeldelser af diverse dagligvarer eller fødevarer.  

Hvem skriver disse anmeldelser?  

Men hvorfor er vi så vilde med at læse anmeldelser, når vi ikke selv skriver nogle? Det kan der være mange forklaringer på. Det er dog interessant at se, hvem det er så er der skriver disse anmeldelser. For der er en tydelig forskel mellem mænd og kvinder, og også aldersmæssigt. Og der er også en klar tendens til, at man som udgangspunkt hellere skriver om butikken end om selve varen.  

De unge er de mest aktive 

Ifølge undersøgelser har hele 30% lavet mindst én anmeldelse af en netbutik indenfor det seneste halve år. Her er det kun knap 25% der har lavet en anmeldelse af en vare indenfor samme periode.  Og der er altså fortrinsvis mændene der går til tasterne. Nemlig 32% med kvinderne lige i hælene med knap 29%. Aldersmæssigt er det især de unge mellem 18 og 30, der lægger anmeldelser ud på internettets mange sider. Nemlig knap 40%. Men det er også denne aldersgruppe, der er vokset op med internettet og derfor set det som ganske naturligt.  

Vi deler gerne vores oplevelser 

Det kan jo være dejligt for os andre, at der er så mange der deler deres oplevelser. Både med butikker, netbutikker og ikke mindst varer. Det viser imidlertid også at købsoplevelsen har en stor betydning for os. Faktisk så meget at vi har lyst til at bruge lidt tid på at dele den med andre. Og det kan absolut være en god hjælp, hvis man står og er i tvivl om man skal vælge det ene frem for det andet. Eller hvis man skal til at foretage en større investering i udstyr til haven.  

Brug andres anbefalinger med fornuft 

Der er mange steder, hvor du kan finde disse brugeranmeldelser. Her kan du læse andres oplevelser, erfaringer og meninger om stort set alt. Lige fra rengøringshjælp og rejsebureauer til havemaskiner til handymen. Et af de mest kendte af disse sider er nok TrustPilot. Men den er langt fra den eneste. Er du på udkig efter andres anmeldelser? Så kan du starte med at google det du gerne vil have en anmeldelse af efterfulgt at ordet anmeldelse. Så er du godt på vej. Du kan også finde gode anbefalinger andre steder. For eksempel i nogle af de forbrugertest der også er at finde på nettet. Men husk også at bruge din sunde fornuft og ikke lade dig rive med af en dårlig anmeldelse.