You are currently viewing De 4 mest næringsrige grøntsager

De 4 mest næringsrige grøntsager

Det er ingen hemmelighed, at grøntsager – som er fyldt med fibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter – er et must-have i en sund kost.

De er også mættende, smagfulde og perfekte til en række forskellige retter, såsom salater, supper, smoothies og sandwich.

Faktisk, når jeg føler mig kreativ, elsker jeg at give retter som pizza og pasta et nærende twist ved at samle grøntsagerne og eksperimentere med nye eller interessante ingredienser fra produktsektionen.

Selvom alle grøntsager er sunde, skiller flere sig ud for deres tilførsel af næringsstoffer og kraftfulde sundhedsmæssige fordele.

 

Her er 5 af de mest næringstætte grøntsager, der er tilgængelige.

 

Lige nu: Få 100 kr. i rabat på dagligvarer, når du handler online hos Gorillas. Brug blot vores Gorillas rabatkode, som du finder her.

 

Spinat

Denne grønne grønne topper listen som en af ​​de mest næringstætte grøntsager.

Det skyldes, at 1 kop (30 gram) rå spinat giver 16% af den daglige værdi (DV) for vitamin A plus 120% af DV for vitamin K – alt sammen for kun 7 kalorier.

Spinat har også antioxidanter, som kan hjælpe med at reducere din risiko for sygdom. En undersøgelse viste, at mørke bladgrøntsager som spinat er høje i betacaroten og lutein, to antioxidanter, der er forbundet med en nedsat risiko for kræft.

En anden undersøgelse antydede, at spinat kan gavne hjertesundheden ved at hjælpe med at reducere blodtrykket.

 

Gulerødder

Gulerødder er fyldt med vitamin A og leverer 119 % af DV på kun 1 kop (128 gram).

De indeholder også betacaroten, en antioxidant, der giver deres livlige orange farve og kan hjælpe med at forhindre kræft. Din krop omdanner denne forbindelse til vitamin A.

Faktisk associerede en undersøgelse blandt mere end 57.000 mennesker at spise mindst 2-4 gulerødder om ugen med en 17 % lavere risiko for tyktarmskræft i det lange løb.

En gennemgang af 18 undersøgelser viste, at gulerødder også kan reducere risikoen for lungekræft.

Endelig er disse populære rodfrugter høje i mange andre vigtige næringsstoffer, herunder kalium og vitamin C og K.

 

Broccoli

Broccoli er rig på en svovlholdig planteforbindelse kaldet glucosinolat, såvel som dets biprodukt sulforaphane.

Forskere i dyre- og reagensglasstudier har i vid udstrækning undersøgt sulforaphanes evne til at beskytte mod kræft.

Denne korsblomstrede grøntsag kan også hjælpe med at forhindre andre typer kroniske sygdomme.

En lille undersøgelse viste, at broccolispirer reducerede niveauet af flere markører for inflammation, som er blevet forbundet med kroniske tilstande såsom hjertesygdomme.

Kun 1 kop (91 gram) rå broccoli giver 77% af DV for vitamin K, 90% af DV for vitamin C og en god mængde folat, mangan og kalium.

Broccoli er samtidig en ret klimaneutral spise, der ikke belaster miljøet unødvendigt.

 

Hvidløg

Hvidløg har været brugt som lægeplante i årtusinder.

Dens vigtigste aktive forbindelse er allicin, som har vist sig at hjælpe blodsukker og hjertesundhed.

I en 3-måneders undersøgelse med 90 personer havde de, der tog 1.600 mg hvidløgspulver om dagen, signifikante reduktioner i mavefedt og fald i blodtryk og triglyceridniveauer sammenlignet med placebogruppen.

Hvidløgspulvertilskud førte også til forbedringer i insulinresistens, en tilstand, der kan bidrage til type 2-diabetes.

En anden gennemgang af 33 undersøgelser viste, at hvidløg sænkede kolesterolniveauer og forbedret blodsukkerkontrol, hvilket kan støtte dem med hjertesygdomme eller type 2-diabetes.

Plus, selvom der er behov for yderligere forskning, tyder reagensglas og dyreforsøg på, at allicin har stærke kræftbekæmpende egenskaber.