You are currently viewing Hvad er et ApS?

Hvad er et ApS?

Der er forskel på at starte en enkeltmandsvirksomhed og det der hedder ApS, men hvad er forskellen egentlig? Her kan du læse mere om, hvad et ApS er, og hvad du skal tænke på, hvis du vil starte et. 

ApS – Anpartsselskab

ApS står altså for Anpartsselskab, og skiller sig fra en enkeltmandsvirksomhed. Når du skal starte et anpartsselskab, er det gerne for at beskytte din privatøkonomi. Den store forskellen mellem at stifte en enkeltmandsvirksomhed og et ApS, er nemlig blandt andet, at man ikke selv hæfter for andet end sit indskud. Selskabskapitalen i et ApS, skal være på mindst 40.000 kr. Et anpartsselskab fungerer sådan, at en eller flere aktører har aktier eller anpart i virksomheden. Der skal også være både en direktion og en bestyrelse, i spidsen for virksomheden.

Et ApS kræver lidt papirarbejde, for at det hele bliver korrekt sat op og udført som det skal. Det kan alligevel være en god ide at overveje, om det er en bedre løsning end at starte en enkeltmandsvirksomhed, fordi man slipper for at risikere sin privatøkonomi på samme måde.

Fordele ved at starte egen virksomhed

Det behøver faktisk ikke at være så svært at starte sin egen virksomhed. Med professionel hjælp, kan du få andre til at tage det tunge og besværlige papirarbejde, og selv fokusere på det du er god til – nemlig at få din eller jeres virksomhed til at fungere.

Der er nemlig mange fordele ved at starte sin egen virksomhed. Du er din egen chef, enten i samarbejde med andre gode samarbejdspartnere, eller for dig selv. Du styrer også hvilke mål og fremtidsplaner din virksomhed har, og hvilken retning I skal køre den. At have sin egen virksomhed er selvfølgelig et stort ansvar, men det giver også en frihed som det at arbejde for andre ikke gør. Det er også en unik mulighed til at sætte en god ide ud i livet.