You are currently viewing På jagt efter endnu en gave?

På jagt efter endnu en gave?

Fylder tante Tille rundt? Skal din lillesøster giftes? Eller har manden i dit blot fortjent en gave fordi han er som han er? For langt de fleste mennesker byder et ganske almindeligt år på en lang række anledninger til at give gaver. Der er fødselsdage, jubilæer, bryllupper i en lind strøm. Og så er der naturligvis også bare-fordi dage. Dage hvor man ønsker at glæde andre med en gave. For hvem holder ikke af en velovervejet overraskelse i ny og næ?  

Giv gaver med omtanke 

Gaver glæder. Men det er jo ikke lige meget, hvad der gemmer sig under den flotte indpakning. Langt de bedste gaver er nemlig dem, der er tænkt over. Dem der er valgt med omhu – og med modtageren for øje. Gaver som passer til modtagerens interesser, stil eller ønskeseddel. Hvis der ellers skulle være en sådan til at hjælpe lidt på vej. Og glæden ved at give den perfekte gave er (næsten) lige så stor som glæden ved at modtage den.  

Stig af gaveræset 

Men et er, at det kan være svært at finde den helt rigtige gave til både far, fætter og forretningsforbindelser. Et andet er, at det hurtigt kan blive dyrt med de mange gaver til både familie og venner. Her kan det være værd at overveje fælles regler for hvor meget gaverne må koste. På den måde kan man nemmere sikre, at alle kan være med i ”gaveræset” – uden at skulle ligge vågne om natten.  

Udsalg og rabatter batter 

En anden måde du kan sikre, at gavebudgettet ikke løber helt løbsk, er ved at købe gaverne på udsalg. Her får man ofte meget mere for pengene end ellers og kan ofte gøre nogle rigtig gode køb til næsten ingen penge. Og gaven er jo den samme – også selv om du har sparet et vist antal kroner . Der er også gode penge at spare ved at benytte sig af de såkaldte rabatkoder. Fylder familiens fashionista år, eller er der en student der springer ud, kan du komme langt med en ASOS rabatkode.  

Bytte, bytte købmand 

Uanset om du har købt gaven til fuld pris, på udsalg eller med en rabatkode kan den naturligvis byttes. Hvor længe og hvorledes afhænger af den enkelte butik og de retningslinjer/andet ord, der er beskrevet i handelsbetingelserne. For god ordens skyld kan det være en god idé, lige at tjekke disse, inden du køber en gave, der som du er i tvivl om, eller som først skal gives om nogle måneder.