You are currently viewing Sådan får du et bedre indeklima

Sådan får du et bedre indeklima

Flere og flere danskere har valgt at tage arbejdet med hjem i privaten i kølvandet på coronakrisen, og flere fortsætter med deres nye arbejdsform. Det betyder at indeklimaet er vigtigere end nogensinde før, men hvordan sikrer man det bedst mulige indeklima?

Hvorfor er et godt indeklima vigtigt?

Du har helt sikkert hørt historien før. Et godt indeklima er vigtigt for helbredet, men det er også vigtigt for produktiviteten.

Er luften derhjemme tung og træls, kan det gør at du bliver både døsig og irritabel, hvilket ikke vil fremme en god arbejdsindsats eller generel god stemning i hjemmet.

I hjem med dårligt indeklima er der ofte en øget tendens til at man får tørre hænder, øjne og måske lettere bliver forkølet og syg, da baktierer kan få lov at vandre i luften.

Ligeledes er der også hele snakken om hvad der er godt for helbreddet. Bor du ud til en stor vej med meget trafik, vil en luftrenser kunne gøre underværker, da du ikke ligefrem vil kunne hive frisk luft ind gennem et vindue.

Hvordan skabes et bedre indeklima?

Der findes en lang række gode råd til at få et bedre indeklima og du kan finde 10 råd til et bedre indklima herunder:

  • Luft ofte ud, og gerne flere gange om dagen
  • Hold en fornuftig temperatur, hverken for koldt eller varmt
  • Undgå fugt, brug en tørretumbler til tøjvask eller tør tøj med åbent vindue
  • Pas på med mados, husk at lave mad med et åbent vindue eller emhætte tændt
  • Undgå elektriske varmekilder i huset, de fungerer som små radiatorer og varmer meget
  • Ingen levende lys, det er ikke godt for indeklimaet
  • Undgå produkter der afgiver stærke lugte
  • Husk god rengøring, gerne flere gange om ugen
  • Hold styr på din vanddamp når du tager et bad

De langsigtede fordele ved et godt indeklima

Husker du at holde et godt indeklima er der mange fordele, også på lang sigt. Det gælder både det generelle velvære for dig og din hustand, din arbejdsindsats hvis du arbejder hjemmefra og dine kæledyrs trivsel hvis du har sådan nogle.

Endvidere er det også en fordel for den indvendige vedligholdelse af dit hjem. Tapet, maling og træværk er glad for en konstant temperatur, uden store udsving og fugt. Det samme gælder i særdeleshed risikoen for skimmelsvamp og andre uønskede gener.