You are currently viewing Sådan husker du mig-tid i en travl hverdag

Sådan husker du mig-tid i en travl hverdag

Efter en lang vinter med bidende kulde og vind i håret. Kan man let komme til at føle sig en anelse vissen og en noget grå udgave af sit normale jeg. Huden har mistet sin gyldne sommerkulør, fregnerne er falmet, og ligeledes er huden måske vinterbleg, og for nogle endda næsten grålig. Og er du som de fleste andre danskere, så kan du måske godt genkende det.

 

Her er lidt tips til, hvordan du kan flette små skønheds hacks ind i en travl hverdag, uden hverken at gå på kompromis med din tid, pengepung eller overskud.

 

Vinteren har været lang og kulden har fået tag i både hud og negle, og du kan tydeligt mærke, hvordan alt på dig hurtigt kan føles ru og tørt. Håret knækker, huden bliver let irriteret, og neglene sprækker og flækker, inden du overhovedet har nået at tænke på at finde en håndcreme frem. Det føles sikkert ikke godt, når du ikke længere er den bedste udgave af dig selv. Derfor når de fleste af os også til et punkt, hvor vi får nok.

 

Det nye år er for længst skudt igang og lysten til at skabe nye og bedre rutiner for kroppen begynder at tage form for mange, især i forbindelse med forårets første spæde solstråler.

Din krop trænger naturligt nok til vitaminerne fra solen. Derfor tager mange af den grund et ekstra kig på de vigtigste vitaminer eller kosttilskud, som vil kunne have en gavnlig effekt på både sundheden og skønheden. Din hudplejerutine og hud har måske ikke helt kunne følge med efter en lang vinters mørke og kulde, og huden vil typisk være tør, både i ansigtet, på kroppen og især hænderne.

 

Huden vil sandsynligt nyde rigtigt godt af en beskyttende ansigts creme eller olie for igen at få gløden tilbage i din teint. Og ligeledes vil dine hænder være taknemmelige for en fed creme til at genoprette fugtbalancen i huden og evt. hele sår og sprækker, som følge af kuldepåvirkninger sammen med håndvaskning og lign.

 

Og selv hvis du hverken har tid, penge eller lyst til at starte en masse selvforkælelse op efter vinteren, så kan du sagtens komme langt med få rutiner og igen føle dig lidt ovenpå og klar til foråret.

 

Start med at prioritere dig selv. Vælg, at der skal være plads til mindre og få daglige pleje rutiner, eller skemalæg en specifik dag på ugen, hvor du reserverer tiden til at fokusere helt og alene på dig selv.

 

Uanset hvilken løsning, der passer bedst ind i din hverdag, vil hovedmålet være, at du skal kunne holde dine nye rutiner. For hverken hår, hud eller negle, vil kunne forvandles optimalt over en enkelt dags skønhedsbehandling. Og derfor vil du kun kunne opleve en rigtig forandring, hvis du forpligter dig helt til at overholde dine nye vaner.

 

Der findes masser af cremer, olie og andet, som vil kunne genoprette fugten i hud, hår og negle, og du har måske allerede dine favoritter. Du kan finde dem hos Neglefeber.dk.

 

Sørg for at købe de cremer og olier og eventuelle masker, som du ved, at du vil kunne bruge i en længere periode. Og læg herfra en slagplan for, hvornår, og hvordan du har tænkt dig at bruge dem.

 

De fleste af os kender til en travl hverdag, hvor vi selv med de bedste intentioner, alligevel kommer lidt for hurtigt ud af døren, og hverken ser helt eller halvt færdige ud.

Forbered derfor udfra, at dine nye skønhedsrutiner aldrig vil kunne forstyrres af travlhed ved at placere produkterne på steder og ved kontaktpunkter, som du ved, at du vil støde på i løbet af dagen.

 

Måske har du hørt om princippet “habit- stacking”, og det er samme princip i dette tilfælde. For sørger du for at stable dine nye vaner op ad dine gamle, så har du allerede et godt grundlag for at få klaret de nye. Hav fx en læbepomade eller dagcreme ved siden af kaffemaskinen, hvor du alligevel ved, at du vil stå og vente på morgenkaffen. Læg en fed håndcreme på vasken, så dine hænder beskyttes efter hver håndvask. Og overvej at fylde op i bilen også, måske med en nærende universal creme, så du altid er sikret god fugt til din hud, uanset hvornår på dagen, du må føle behovet.

 

Naturligt er hænderne det område på kroppen, hvor vinterens kulde får hårdt fat, og derfor vil det kunne betale sig, at give dem ekstra omsorg i dagtimerne, men også at supplere med en god håndmaske til natten. Placér naturligt denne på natbordet eller ved siden af din tandbørste, for så er du sikkert mere tilbøjelig til at få den brugt.

 

Vil du være virkelig god ved dig selv, vil negleolie til både negle og neglebånd også kunne gøre underværker. En negleolie som denne, føles ikke bare lækker at smøre på, men har også en skøn duft fra blomsten, Morgenfrue, og giver derfor straks følelsen af velvære. Dertil er olien tilsat forskellige nærende olier fra avocado, oliven og hvedekim, foruden vitamin E for at genskabe dine negles forsvar. Olien kommer i en lille flaske, så derfor kan du med fordel have den på sengebordet, i tasken  eller ved dit yndlingsspot i hjemmet. Blot et sted, hvor du husker at bruge den og samtidigt opnår en lille pause i løbet af dagen, så du kan føle, at der er plads til pleje og migtid.

 

Gentag dine nye rutiner igen og igen, og du vil hurtigt kunne se og føle en forskel. Mange har tendens til at glemme sig selv i en travl hverdag og også at glemme at mærke efter.

Ved små daglige- eller en ugentlig rutine, får du mulighed for at stoppe op og fokusere på dig selv. Og dét kan være gavnligt for både udseendet og sindet. Og vanerne behøver kun at være så små eller store, som du ønsker dem.

 

Byg gerne videre med flere ideer, der er masser af gode små øjeblikke, som let kan skabes, hvis bare du husker dem. Et fod- eller håndbad, en hårkur, en kort massage, et tændt lys eller en særlig beroligende duft eller sang kan gøre meget for følelsen af migtid.

 

Så brug det du har og gå foråret i møde med velplejet hud, hår og negle. Så er du også klar til alle de lækre gel polish farver, som kan komme ovenpå.