You are currently viewing Sådan kan du rejse mere bæredygtigt 

Sådan kan du rejse mere bæredygtigt 

Hvor ordet bæredygtighed for blot et par årtier siden var noget, kun de færreste kendte, er det i dag på alles læber, og verden har da i den grad også brug for, at vi tænker og handler mere bæredygtigt. Det gælder ikke mindst, når vi rejser, og her ser vi netop på, hvordan du kan rejse mere bæredygtigt. Læs med og få gode råd til at gøre din næste rejse mere bæredygtig. 

Der er nemlig ingen tid at spilde, når det gælder om at bremse klimaforandringerne, så også de kommende generationer har en klode, der er til at leve på. Vi kan ikke rulle de forandringer tilbage, der allerede er en realitet, men vi kan forsøge at sætte den dårlige udvikling i stå og undgå flere uoprettelige forandringer. 

Tag toget eller den tohjulede 

Inden du logger på computeren og ansøger om et USA visum, kan du overveje, om andre og mere nære destinationer i stedet kunne være en mulighed, da netop flyrejser er ansvarlige for en betydelig del af den stigende og meget problematiske CO2-udledning. Det har dog vist sig, at også landtransport i form af bilkørsel medfører et stort CO2-udslip, så også det kan man overveje hvorvidt er en god idé. I stedet kan man tage på tog- eller cykelrejse og på den måde rejse med grøn samvittighed. 

Drop flaskevand og brug hanen 

Hvis du ønsker at rejse mere bæredygtigt, er der flere andre ting end selve transporten, du også kan have i tankerne. De store mængder plastik, der hver dag ender i havet og andre steder, hvor det ikke hører til, er en af vor tids største udfordringer, når det gælder miljø. Undgå derfor så vidt muligt at købe vand på flaske, men medbring en vandflaske og fyld den op på hotellet og andre steder, hvor det er muligt at tappe vand fra hanen. Befinder du dig et sted, hvor vandet fra hanen ikke kan drikkes, kan du i stedet for at købe vand medbringe tabletter eller udstyr til at rense vandet. 

Endelig kan også tænke over at hænge håndklædet på hotellet op og bruge det igen i stedet for at smide det på gulvet og få et nyt. Der bruges store mængder vand på at vaske gæsternes håndklæder, og selvom det kan synes som en bagatel, bliver det til noget, hvis vi alle gør det. Husk også at slukke lyset, inden du forlader hotelværelset, så er du med til at spare på strømmen.