You are currently viewing Anfield Road’s historie: Fra en lille begyndelse..

Anfield Road’s historie: Fra en lille begyndelse..

Anfield Road har været hjemsted for Liverpool Football Club siden 1884. Oprindeligt var det en lille bane med en kapacitet på lidt over 3 000 pladser. I de tidlige dage spillede klubben sine hjemmekampe på den nærliggende Stanley Park. Da klubbens popularitet voksede, voksede de dog hurtigt ud over deres lille bane og flyttede til Anfield Road i 1884.

Den nye bane blev oprindeligt ejet af en lokal brygger ved navn John Houlding. Houlding havde oprindeligt lejet jorden fra Everton Football Club, som havde spillet deres hjemmekampe på stedet siden 1884. Efter en uenighed med klubbens bestyrelse om lejepriserne forlod Everton imidlertid Anfield i 1892 og flyttede til Goodison Park. Dette efterlod Houlding med en grund, men uden et hold til at spille på den. Han besluttede derfor at danne sit eget hold, som han kaldte Liverpool Football Club.

Anfield blev hurtigt kendt som en af de bedste baner i England, og det varede ikke længe, før Liverpool var et af de bedste hold i landet. Faktisk vandt de deres første mesterskabstitel i 1901. Siden da har de vundet 18 ligatitler, 7 FA Cups og 8 League Cups. De er også blevet kåret som mestre af Europa hele 5 gange!

Anfield Road har været hjemsted for Liverpool Football Club i mere end 130 år, og det har oplevet nogle fantastiske øjeblikke i den tid. Fra sin ydmyge begyndelse som en lille bane med en kapacitet på blot 3.000 mennesker er den vokset til et af de største stadions i Europa med en kapacitet på 54.074. Det har været skueplads for nogle af Liverpools største triumfer i årenes løb, og det vil helt sikkert opleve mange flere i de kommende år!

Du kan læse meget mere Liverpool nyt på fannews.dk. Her finder du et kæmpe udvalg af nyheder og baggrunddshistorier om Liverpool FC, samt mange andre fodboldklubber i Europa.