You are currently viewing Disse vitaminer kan gavne dig, hvis du er gravid  

Disse vitaminer kan gavne dig, hvis du er gravid  

Er du så heldig at gå rundt med et lille, levende væsen i maven? Det er en spændende tid, men også en tid, hvor man skal være opmærksom og tænke sig om. Blandt andet skal man tænke over sit indtag af vitaminer, som kan gavne graviditeten. Læs med og find ud af, hvilke det drejer sig om! 

Man kan være gravid på mange måder, men i 2022 tænker de fleste danskere sig nok en hel del om under graviditeten. Man undgår bestemte drikkevarer og fødevarer, og man tænker sig om, når det kommer til motion og bevægelse. 

Også når det gælder gravid-vitaminer, kan det være en god idé at være opmærksom. Med bestemte vitaminer kan du nemlig booste din graviditet, så både du og baby får det endnu bedre. Men hvilke vitaminer drejer det sig om? Det kan du blive klogere på her. 

Folat bidrager til vævsvæksten 

Har du hørt om folat – også kaldet naturlig folsyrekilde 5-methyltetrahydrofolat? Du behøver hverken kunne udtale eller stave det for at vide, at det kan gavne graviditeten. Folat bidrager til vævsvæksten under graviditeten, og det fås blandt andet i forskellige kosttilskud. 

Calcium vedligeholder knoglerne  

Dine knogler kan godt være under pres, mens baby vokser i maven. Når alt kommer til alt, er din krop under en stor transformation! Calcium kan hjælpe til at passe på dine knogler, og det samme gælder for vitamin D og K, samt Zink.  

Vitamin A er godt for metabolismen  

Vitamin A og vitamin C kan være gode for din graviditet på grund af deres indvirkning på kroppens jernoptag, –omsætning og –transport. Vitamin A hjælper til at omsætte jern på en normal og sund måde, mens vitamin C øger optagelsen af jern.  

Snak med din læge  

De ovenstående vitaminer er bare en lille håndfuld af tilskud, der kan være gode for din graviditet. Der er meget mere, du kan dykke ned i og undersøge, og det er et spændende univers. Vi kan faktisk påvirke kroppen rigtig meget (både positivt og negativt) med, hvad vi indtager. 

Imidlertid er det vigtigt at gøre opmærksom på, at hver graviditet er forskellig. Du skal selvfølgelig gøre det, der passer til dig, din krop og dit helbred. Du kan med fordel spørge din læge til råds.  

Du kan eventuelt snakke med ham eller hende om de vitaminer, vi har nævnt ovenfor. Måske har de et godt forslag til, hvordan du kan dække din krops behov på den bedst mulige måde?